Om museet

Nogle gange er man bare på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Det var Vestjyllands Kunstpavillon i efteråret 2014, hvor Arne Haugen Sørensen og Dorthe Steenbuch Krabbe udstillede i Kunstpavillonen fra 30. august til 15. oktober. Her fik Arne Haugen Sørensen varme følelser for bygningen og placering i anlægget og den modtagelse, han fik i Videbæk.

Kemi og fortroligheden mellem Arne Haugen Sørensen og Erling Damgaard gjorde, at Fonden for Vestjyllands Kunstpavillon i efteråret 2015 fik en forespørgsel gående på, om vi var interesseret i en donation på 70-80 af Arne Haugen Sørensens kunstværker, mod at vi byggede et museum for ham.

For at sikre en vis kommunal opbakning tog Fondens formand – Jan Holm Rasmussen - en kontakt til borgmester og kommunaldirektør den 9. november 2015 for at høre, om der var økonomisk opbakning til et Arne Haugen Sørensen Museum i Videbæk. Det var der og det endda en særdeles positiv opbakning.

For mange er det overraskende og positivt, at Arne Haugen Sørensen har fået sit museum i Videbæk, men Henning Larsens smukke arkitektur har været væsentlig og interessen fra Videbæk og Ringkøbing- Skjern Kommune er en medvirkende årsag.

Det gode forhold til Vestjylland er gennem årene blevet styrket for kunstneren og hans familie, og som Arne Haugen Sørensen udtalte ved beslutningen om etableringen af museet:  ”At få sit eget museum, er som at komme hjem”.

Med indvielse af museet er der nu føjet et nyt spændende tilbud i Videbæk til besøgende på populære ”Kunstrute A15” fra Aarhus over Silkeborg og Herning til Ringkøbing. 

For Videbæk og Ringkøbing-Skjern Kommune er det en flot præstation at kunne løse opgaven med at tiltrække en stor kunstner og etablere et spændende Arne Haugen Sørensen Museum.

Arne Haugen Sørensen Museum

Fotograf: Kirstine Mengel / Henning Larsen Architects A/S