top of page

Arkitekturens Dag
mandag 3. oktober 2022

 

Bygningerne og stedet i samhørighed

Vestjyllands Kunstpavillon og Arne Haugen Sørensen Museum byder i anledning af Arkitekturens dag velkommen til to omvisninger med fokus på bygningerne og stedsans. 

 

Arkitekt Henning Larsen (1925 – 2013) tegnede Vestjyllands Kunstpavillon specifikt til Videbæk parkanlæg og området, som han kendte fra sin opvækst. 

Senere har Henning Larsen Arkitekter tegnet Arne Haugen Sørensen Museum. Undervejs har byggeriet taget hensyn til og inddraget stedets kvaliteter og har foranlediget bl.a. at bruge søens varme og parkanlæggets udformning i byggeprocessen.

 

Vestjyllands Kunstpavillons formand Erling Damgaard har stået i spidsen for begge byggerier. Han vil sammen med en arkitekt fra Henning Larsen, berette om inddragelsen af omgivelserne og stedet, i forbindelse med byggeriet af Vestjyllands Kunstpavillon (2012) og Arne Haugen Sørensen Museum (2017).

 

Kunstfaglig rådgiver og kurator Tina Anette Madsen, som tidligere har arbejdet med atmosfære og nærvær i forbindelse med et forskningsprojekt, vil berette om stedets og bygningernes tilknytning til hinanden, og om hvordan forskellige steder påvirker mennesker.

Program:

Kl. 13.00: 
Omvisning ved kunstfaglig rådgiver Tina Anette Madsen.

 

Kl. 15.00: 
Omvisning ved Vestjyllands Kunstpavillons formand Erling Damgaard og arkitekt fra Henning Larsen Arkitekter.

 

Pris: 70 kr. for en omvisning og adgang til Pavillon og Museum

bottom of page